Video

Dit zijn de reacties op de heftige clip van Snelle: "Ik schrok ervan"

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de reacties op de heftige clip van Snelle: "Ik schrok ervan"

Snelle heeft met zijn nieuwe, heftige clip van Smoorverliefd een serieuze boodschap naar buiten gebracht. Het romantische verhaal over twee verliefde tieners heeft een tragisch einde, waarmee Snelle jongeren wil waarschuwen voor het gevaar van appen op de fiets. Dat is namelijk nog steeds een oorzaak van veel verkeersongelukken. FunX ging de straat op in Rotterdam om te checken of de boodschap daar is aangekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Laat je telefoon je hart niet breken."

schokkende video

De meeste voorbijgangers zijn het er na het zien van de video over eens: het is goed dat er aandacht wordt besteed aan dit probleem. "Ik denk dat het soms wel goed is om iets schokkends te gebruiken, zodat het ook echt binnenkomt."

BOETE

Hoewel sommige jongeren toegeven nog steeds af en toe hun telefoon te pakken op de fiets, is dat appen onderweg volgens hen wel een stuk minder geworden. Onder andere doordat het vanaf 1 juli 2019 verboden is om elektronische apparaten te gebruiken op de fiets. Doe je dat wel, dan riskeer je een boete van 95 euro.

GROTE GEVOLGEN

Snelle heeft de video van Smoorverliefd gemaakt in samenwerking met Interpolis. Hij ging in gesprek met jongeren die betrokken zijn geweest bij een ongeluk, veroorzaakt door telefoongebruik. Die heftige verhalen gebruikte hij vervolgens voor het nummer. "Het zijn veel te grote gevolgen voor zoiets kleins en lulligs."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie