Up 2 Date

Appen en bellen op de fiets: in twee maanden tijd al bijna 10.000 boetes

foto: Foto ter illustratie. / Pexels
  1. Newschevron right
  2. Appen en bellen op de fiets: in twee maanden tijd al bijna 10.000 boetes

Appen of bellen op de fiets is sinds juli verboden en denk maar niet dat de politie nog chill een waarschuwing geeft: in juli en augustus zijn er in totaal al 9248 boetes uitgedeeld voor appen of bellen tijdens het fietsen. Al die mensen moesten 95 euro betalen.

Afleiding

Bij NPO Radio-1 Nieuws & Co vertelde Egbert-Jan van Hasselt van Verkeer bij de politie dat hij het aantal boetes "best wel flink" vindt. Het is volgens hem een teken dat verkeersdeelnemers zich vaak laten afleiden.

"Mensen concentreren zich minder dan vroeger op de weg. Dat is echt een nieuw fenomeen."

240 euro in de auto

Wie in de auto wordt betrapt op appen moet een nog veel grotere boete betalen: 240 euro. De reden is dat auto's meer schade kunnen aanrichten dan bijvoorbeeld een fietser.

meer boetes voor telefoon, minder in totaal

Het totale aantal boetes voor telefoongebruik in het verkeer van mei tot en met augustus was twee keer zo groot als een jaar eerder met 44.540 stuks, voornamelijk voor het gebruiken van je mobiel in de auto. Het totaal aantal verkeersboetes van mei tot en met augustus is wel naar beneden: dat zijn er ruim 2,97 miljoen. De meeste boetes werden gegeven voor te hard rijden.

Ster advertentie
Ster advertentie