Music

Alle albums van Aaliyah worden beschikbaar bij muziekdiensten

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Alle albums van Aaliyah worden beschikbaar bij muziekdiensten

De muziek van R&B-zangeres Aaliyah wordt eindelijk beschikbaar gemaakt op alle muziekdiensten. Bijna achttien jaar na haar dood maakte haar oom Barry Hankerson bekend dat je tunes als Rock The Boat eindelijk kan checken via streamingdiensten Apple Music, Spotify, TIDAL en Amazon Prime. De Aaliyah-albums zijn vanaf haar geboortedag 16 januari 2020 beschikbaar bij de muziekdiensten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oom verantwoordelijk

Op dit moment is alleen Aaliyahs debuutalbum Age Ain't Nothing but a Number beschikbaar bij verschillende muziekdiensten. Haar overige twee albums One in a Million (1996) en Aaliyah (2001) waren nog niet te streamen. Volgens Complex zou de oom van Aaliyah daar verantwoordelijk voor zijn. Hij was ooit haar manager en bezit ook de rechten van haar muziek. Het enige album waar hij niet de rechten van bezit is haar eerste: Age Ain't Nothing but a Number dat geproduceerd is door R. Kelly.

Tragische dood

Aaliyah kwam op 25 augustus 2001 om het leven. Het privévliegtuig dat de 22-jarige zangeres na de clipopnames van Rock The Boat op de Bahama's zou terugvliegen naar de Verenigde Staten, crashte vlak na het opstijgen. Eigenlijk zou de clip opgenomen worden in Florida, maar door het slechte weer ontweken ze naar de tropische eilandengroep. Na de tragische dood van Aaliyah bleek dat de piloot niet opgeleid was om met dat type vliegtuig te vliegen. Ook zou hij onder invloed zijn geweest van drank en drugs en zou het vliegtuig te zwaar beladen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie