Music

Solange kampt met chronische aandoening en zegt nieuwjaarsoptreden af

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Solange kampt met chronische aandoening en zegt nieuwjaarsoptreden af

Ze stond lange tijd alleen bekend als het zusje van Beyoncé, maar Solange is veel meer dan dat. Vorig jaar dropte ze haar veelbesproken album A Seat At The Table, waarop ze alles bespreekt wat er gaande is in de black community. Met dit album kreeg de zangeres vooral binnen de gemeenschap enorm veel respect. Ze zou optreden op het Afro Punk Festival, maar helaas moet ze dit afzeggen, vanwege gezondheidsproblemen. Gisteravond maakte Solange bekend dat ze dealt met dysautonomie.

geheim

Tijdens nieuwjaar zou de zangeres op Afro Punk staan ter promotie van haar album. Door haar struggle met de ziekte, kan dit niet doorgaan. Dysautonomie is een groot begrip, maar het is kort gezegd een verzameling voor verschillende aandoeningen die het autonome zenuwstelsel verstoren. Duizeligheid en hartkloppingen spelen hierbij een rol. Solange geeft dan ook aan dat het niet altijd even goed gaat:

"De afgelopen vijf maanden ben ik in alle stilte bezig geweest met behandelingen voor deze ziekte. Het is een ervaring die niet al te makkelijk voor me is. Soms voel ik me goed en soms helemaal niet. Het is een gecompliceerde ziekte, waar ik zelf nog niet alles van weet. De dokters vinden het in ieder geval geen goed idee dat ik zo lang reis en dan meteen erna optreed."

ander moment

Ondanks haar gezondheid, houdt Solange het toch positief en streeft ze ernaar om op een ander moment nog op Afro Punk op te treden: "Ik kan Afro Punk niet genoeg bedanken voor alle steun. Net als alle andere festivals waar ik afgelopen tijd heb opgetreden. Bedankt voor de geheimhouding en de steun tijdens de optredens. Ik vind het geweldig om deze plaat voor jullie te performen en ik kijk uit naar alles wat er in het komende jaar aankomt."

Ster advertentie
Ster advertentie