Music

Doja Cat zorgt voor eerste nummer 1 rap track sinds 2022

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Doja Cat zorgt voor eerste nummer 1 rap track sinds 2022

Doja Cat heeft ervoor gezorgd dat er na een heel jaar weer een rapnummer op nummer 1 staat binnen de Billboard Hot 100. Haar track Paint the town Red is namelijk van plek 3 naar plek 1 gestegen binnen deze charts, wat haar de eerste rapper in een jaar maakt die deze plek heeft weten te bemachtigen.

Doja Cat behaalt eerste plek op Billboard top 100

Doja Cat heeft met haar Instagram posts en videoclip voor Paint the Town Red voor veel aandacht gezorgd. Niet iedereen is te spreken over haar rebranding maar naast dat Doja daar zelf maling aan heeft, liegen de cijfers er ook niet om. De zangeres heeft met het nummer de eerste plek binnen de Billboard Hot 100 weten te bemachtigen. Het is een ware prestatie, aangezien het meer dan een jaar geleden is dat een rapnummer deze positie behaalde.

Langste break sinds 2001

Het laatste rapnummer dat een nummer 1-plek had binnen deze charts was Super Freaky Girl van Nicki Minaj. Dit is ondertussen alweer zo'n 54 weken geleden, wat het de langste break sinds 2001 maakt. De laatste keer dat de Hot 100 zo'n lange pauze meemaakte, was nadat Will Smith met Wild Wild West in juli 1999 een week lang op nummer 1 stond. Het duurde iets meer dan 18 maanden, voordat er weer een eerste plek door rap werd behaald. In februari 2001 wist Shaggy's It Wasn't Me dit te laten lukken.

Ster advertentie
Ster advertentie