Music

De bierfiets wordt nu écht verboden in het centrum van Amsterdam

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. De bierfiets wordt nu écht verboden in het centrum van Amsterdam

Het is de grootste ergernis in de hoofdstad: bierfietsen. Tijdens het shoppen kan je zomaar omver worden gereden door een groep dronken toeristen op zo'n rijdende bar. Maar binnenkort hoef je gelukkig niet meer over je schouder te kijken. De bierfiets wordt namelijk verboden in het centrum van Amsterdam.

gevaarlijk

Het is natuurlijk een beetje een rare situatie. Als je teveel drinkt, mag je niet meer fietsen op je gewone fiets. Doe je dat wel, dan kan je zelfs je rijbewijs kwijtraken. Maar op een bierfiets mag je gewoon drinken! Daardoor maken bierfietsers veel lawaai en gaan ze vaak wildplassen. Bijvoorbeeld tegen jouw voordeur. Oud-burgemeester Van der Laan vertelde aan de rechtbank dat de fiets ook voor veel verkeerschaos zorgt. De mensen op de bierfiets kunnen niet snel genoeg trappen, want ja dat gaat lastig met een biertje op. Hierdoor ontstaan er grote files in het centrum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

financiële problemen

De rechtbank oordeelde vandaag dat de bierfiets niet meer in het centrum mag komen. Veel verhuurders van deze fietsen waren daar natuurlijk niet blij mij, want hun zaken zitten in het centrum. Door het verbod zullen zij minder klanten krijgen en dus ook minder geld ontvangen. Maar de rechtbank gaaf geen f*ck: "Hoewel het begrijpelijk is dat het verbod grote financiële consequenties heeft voor de exploitanten, ziet de rechtbank hierin geen reden om het verbod niet in te kunnen stellen."

Ster advertentie
Ster advertentie