logo
Music

Keedron Bryant (12) inspireert mensen wereldwijd met het krachtige 'I Just Wanna Live'

bron: Instagram: keedronbryant
  1. Newschevron right
  2. Keedron Bryant (12) inspireert mensen wereldwijd met het krachtige 'I Just Wanna Live'

De Amerikaanse Keedron Bryant is pas twaalf jaar oud, maar maakt met zijn muziek nu al grote impact. Vorige maand trok hij de aandacht met een Instagramfilmpje waarin hij het nummer I Just Wanna Live zingt. De video ging viral en verschillende grote artiesten reageerden vol bewondering, maar bovenal bleken veel mensen geraakt en geïnspireerd door Keedrons kwetsbare en oprechte muziek. Daarom bracht het jonge talent vorige week, op Juneteenth, het nummer officieel uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder

Keedrons moeder vertelt aan Complex dat zij het nummer schreef kort na de dood van George Floyd. Ze vond naar eigen zeggen de kracht om een tekst te schrijven voor de mensen die worstelen met het verwerken van het aanhoudende geweld tegen zwarte mensen, zoals haar zoon. "Ik wist dat ik iets met Keedron wilde delen dat hem gaat helpen te begrijpen wat er aan de hand is in de wereld. We praten er met hem over, maar ik wist dat ik bovennatuurlijke wijsheid nodig had om ons te helpen. Dus ik ging bidden en vroeg God om hulp. God heeft me deze tekst gegeven."

hoop

Toen Keedron het nummer vol overtuiging en emotie zong en online zette, werd het al snel meer dan drie miljoen keer bekeken. Onder anderen Janet Jackson en LeBron James deelde het filmpje op hun eigen social media. "De wereld moet zien dat zwarte mensen ongelijk behandeld worden en dat we niet van het leven kunnen genieten. Daarom heb ik de video gemaakt, om hoop in de wereld te brengen", legt Keedron uit.

Platendeal

Het nummer is niet alleen een steun voor veel mensen, het heeft Keedron ook een platendeal bij Warner Records opgeleverd. De jongen, die al vanaf zijn vijfde bezig is met zingen, is dus van plan om nog veel meer muziek uit te gaan brengen. "Door muziek voel ik me vrij en vrolijk." Voor nu hoopt hij dat iedereen door I Just Wanna Live geïnspireerd blijft om door te strijden voor gelijkheid. "Mensen moeten weten dat we nog steeds als één samen kunnen komen en de wereld kunnen veranderen met gelijkheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie