Music

Hoe Kevin op zijn eigen tempo de scene verovert

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Hoe Kevin op zijn eigen tempo de scene verovert

Als er een Rotterdammer is die de afgelopen jaren onmisbaar is geworden binnen de Nederlandse hiphopscene, is het Kevin wel. In zijn muziek weet hij persoonlijke verhalen en pakkende beats samen te brengen op een natuurlijke manier. Zijn stem en nonchalante houding onderscheiden hem van anderen. Hij doet alles op eigen tempo - vandaar zijn toepasselijke bijnaam Slow Flow Animal. Door die houding kun je je soms afvragen of hij wel doorheeft hoeveel successen hij op z'n naam heeft staan. Wij hebben dat zeker door en daarom is hij genomineerd voor de meest prestigieuze prijs (Artist of the Year Male) tijdens de FunX Music Awards.

Album Top 100

Kevin heeft misschien al bewezen dat hij die titel verdient: hij wist vijf nummer-1 albums op een rij uit te brengen. Het album Wonderland, met nummers zoals Niemand en De Leven, passeerde onlangs de 100 miljoen streams. Voor Wonderland werkte Kevin onder meer samen met KA, Ronnie Flex, S10 en Lijpe. Het album belandde niet alleen op nummer 1 in de hitlijsten, maar werd ook genomineerd voor een Edison in de categorie hiphop.

Meest gestreamde Spotify-artiesten

Dat Kevin na vijf nummer-1 albums ook een van de meest gestreamde Spotify-artiesten is, is dan ook geen verrassing. Hoewel het geen nieuwe naam is binnen de scene, weet hij de aandacht vast te houden en relevant te blijven. Dat bleek ook uit de Spotify Wrapped. Die lijstjes die onze favo tracks exposen aan de wereld en laten zien naar welke artiesten er in Nederland vooral wordt geluisterd. Wat blijkt? Het aandeel van muziek van eigen bodem doet het goed en groeit de laatste jaren. In de lijst top tien meest beluisterde artiesten viel het vooral op dat de lijst voor de helft bestond uit Nederlandse artiesten én rappers. Kevin was daar dus één van, samen met Lijpe, Boef, Ronnie Flex en Lil Kleine.

Free Palestine

Zijn successen deelt Kevin graag met anderen; hij heeft dan ook veel samenwerkingen met andere artiesten. Concurrerend is niet het eerste waar je bij Kevin aan denkt, maar in november besloot hij wel een strijd aan te gaan. Tijdens de Redbull Soundclash nam hij het op tegen Jonna Fraser. De twee gingen een strijd aan, waarna het publiek uiteindelijk een winnaar mocht kiezen. Kevin en Jonna deden het zo goed, dat het publiek geen winnaar kon kiezen en het even gelijkspel werd. Na een laatste nummer won Jonna toch, maar dat betekent niet dat Kevins deelname een moment was om te vergeten. Hij maakte namelijk diepe indruk door tijdens de show stil te staan bij het leed in Palestina. Kevin liep het podium op met Palestijnse vlaggen en riep: "Free Palestine totdat het achterstevoren is". En dat maakt hem wel een winnaar.

Het was niet de laatste keer dat Kevin zich uitsprak over Palestina. Ook tijdens zijn show in Ahoy stond hij even stil bij al het leed dat de Palestijnen wordt aangedaan en zei hij: "Vergeet de medemens niet. Ik wil even zeggen: Free Palestina, totdat het andersom is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fashion

Niet alleen op het gebied van streams en shows is Kevin een succes, ook zijn samenwerkingen met kledingmerken doen het goed. Net als Kevin is sneakerwinkel Woei een begrip in Rotterdam. De sneakerwinkel, in dezelfde straat als Kevins Animal Store, is een soort verzamelplek voor Kevin, Cor en andere jongens uit de buurt. Zo noemt Kevins moeder Woei een buurthuis. Door de band die Tjin en Kevin met elkaar hebben, is het niet meer dan logisch dat de twee in maart een samenwerking met elkaar zijn aangegaan. Op de T-shirts staat een slak die een shirt met het Woei-logo draagt. Naast zijn samenwerking met Woei, heeft Kevin ook de handen ineengeslagen met Palet.

Uitverkocht

Voor Kevin is een uitverkochte of succesvolle show niet per se iets nieuws - zeker niet als je kijkt op hoeveel podia hij heeft gestaan. Maar het uitverkopen van het Rotterdamse Ahoy in december, een thuiswedstrijd, was toch wel een mijlpaal. Hij trad daar op met zijn liveband The Animals.

Genoeg mooie momenten die Kevin het afgelopen jaar heeft kunnen afstrepen dus. Aanstaande donderdag kan daar nog één moment bij komen: het winnen van een prijs voor Artist of the Year - Male tijdens FunX Music Awards. En daar kun jij voor zorgen door hier te stemmen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Music Awards 2024

Vanavond is het tijd voor de elfde editie van de FunX Music Awards. De genomineerde FunX-artiesten strijden tijdens de awardshow in AFAS Live in Amsterdam om de belangrijkste muziekprijzen. Dit jaar kun je uitkijken naar onvergetelijke optredens van Reanny, CHO, Jonna Fraser, Siggy & D1ns, Broederliefde en DYSTINCT.

Heb je geen kaartjes kunnen bemachtigen voor de FunX Music Awards? Geen stress. De hele awardshow is vanaf 21:00 uur hier live te checken via FunX.nl, de FunX app, TikTok én op het YouTube-kanaal van FunX. Als je online meekijkt, zit je sowieso front row en mis je geen moment!

Ster advertentie
Ster advertentie