Music

Mogelijk wapen van Tupacs moord vernietigd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mogelijk wapen van Tupacs moord vernietigd

Het is dit jaar eenentwintig jaar geleden dat Tupac Shakur overleed. Nog steeds houdt zijn dood veel mensen bezig. Velen geloven niet dat de legendarische hiphopartiest echt dood is en daardoor zijn er allerlei complottheorieën. Vandaag krijgt zijn verhaal een nieuwe twist. Het vermoedelijke wapen waarmee Tupac vermoord werd, is namelijk vernietigd.

wapen

Het vuurwapen, een .40 kaliber Glock, werd twee jaar na de moord gevonden in een tuin in de stad Compton, Californië. Het is de tuin van een meisje, dat toen de vriendin was van een bendelid. Dit bendelid had ruzie met de legendarische rapper. Het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) deed ballistisch onderzoek. Dat wil zeggen dat er gekeken werd of het wapen hetzelfde schoot en dezelfde kogels gebruikte als het gebruikte wapen bij de dood van het hiphopicoon. De conclusie was duidelijk: dit was het moordwapen.

vernietigd

Na hun onderzoek stuurde het ATF het wapen naar de politie van Las Vegas. Volgens TMZ deden zij ook onderzoek en hun conclusie was dat het wapen niet gebruikt was bij de moord?! Volgens TMZ is het wapen daarna weer teruggegeven aan het ATF. Daar is het vermoedelijke moordwapen uiteindelijk vernietigd. Doordat het wapen meerdere keren is 'verhuisd' en zelfs een tijdje van de radar verdween, denken complotdenkers nu dat er iets achtergehouden wordt. Ze vinden het raar dat beide onderzoeken iets anders concluderen en het mogelijke moordwapen gewoon vernietigd is.

Ster advertentie
Ster advertentie