Music

Lil Wayne is door geheugenverlies een groot deel van zijn liedjes vergeten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne is door geheugenverlies een groot deel van zijn liedjes vergeten

Lil Wayne, heeft gezegd dat hij door geheugenverlies een groot deel van zijn eigen hits niet meer herinnert. In een interview met muziektijdschrift Rolling Stone zei de rapper: ''Als je me naar een nummer zou vragen, zou ik waarschijnlijk niet eens weten waar je het over hebt.''

Succesvolle albums

In een interview met Rolling Stone deelde hij zijn verhaal, waarbij hij zei: ''De platen waarmee ik in de jaren van 2000 doorbrak, hebben helemaal geen betekenis meer voor me, omdat ik er geen herinneringen meer aan heb.'' Hij kon zelfs niet meer terughalen wanneer zijn succesvolle album Tha Carter III werd uitgebracht. Het geheugenverlies wordt door Lil Wayne beschouwd als een ''vloek''. Hij erkent dat hij gezegend is met een creatieve geest, maar ook dat zijn geheugen niet meer zo goed is. Hoewel hij een deel van zijn succes is vergeten, heeft de rapper nog geen plannen om met pensioen te gaan. Hij gelooft dat echte artiesten, zoals hijzelf, nooit met pensioen zullen gaan en altijd in de rol van artiest zullen blijven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gezondheidsproblemen

Lil Wayne kampt naar verluidt met gezondheidsproblemen, waaronder epilepsie. In 2013 werd hij opgenomen in het ziekenhuis na een reeks epilepsie-aanvallen. In 2017 moest hij een gepland optreden in Las Vegas afzeggen vanwege meerdere aanvallen. Er was ook een incident waarbij hij bewusteloos werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Chicago.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grammy

In 2009 ontving Lil Wayne een Grammy Award voor zijn album Tha Carter III, zowel voor Album van het Jaar als Beste Rapalbum. Het nummer Lollipop leverde hem ook een Grammy op in de categorie Beste Rapnummer.

Ster advertentie
Ster advertentie