News

Lijsttrekker van LEF verstoort slotdebat: "Jullie partij is ouwe meuk"

foto: RTL Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Lijsttrekker van LEF verstoort slotdebat: "Jullie partij is ouwe meuk"

De lijsttrekker van de jongerenpartij LEF verstoorde gisteren het slotdebat van NOS dat live op tv werd uitgezonden. Hij werd door de beveiliging verwijderd en is later op de avond aangehouden door de politie.

LEF

De lijsttrekkers van de VVD, NSC en GroenLinks-PvdA waren aangekomen bij het laatste onderwerp toen een jongeman het podium betrad. Het ging om Daniël van Duijn, lijsttrekker van de jongerenpartij LEF die zich richtte tot Pieter Omtzigt (NSC), Frans Timmermans (GL-PvdA) en Dilan Yeşilgöz. Schreeuwend kwam hij het podium op. "Uw partij is ouwe meuk", riep hij tegen Omtzigt. "Uw partij mag nooit meer aan de macht komen, want jullie laten mensen in de steek", zei Van Duijn tegen Yeşilgöz. Tot slot verkondigde de lijsttrekker van LEF dat GL-PvdA de samenleving heeft uitgeleverd aan populisme.

De politici reageerden geschokt en vroegen zich af hoe het kon gebeuren dat de demonstrant is toegelaten in het publiek van het debat. De NOS meldt dat ze dit uit gaan zoeken. Een woordvoerder van de NOS vertelde dat Van Duijn niet werd gezien als een risico. "Dat hij dit zou doen, konden we niet voorzien", aldus een NOS-woordvoerder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangehouden

Op de video is verder te zien hoe Van Duijn door beveiligers van het podium wordt gehaald. De beveiliging heeft Van Duijn overgedragen aan de politie, die hem vervolgens heeft aangehouden. Het is onduidelijk of de LEF-lijsttrekker een nachtje in de cel door moest brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie