News

Beide ouders van Aiden (2) kwamen om bij de aanslag in Chicago

foto: Aiden McCarthy
  1. Newschevron right
  2. Beide ouders van Aiden (2) kwamen om bij de aanslag in Chicago

Na de aanslag tijdens de Fourth Of July-optocht in Highland Park, Chicago, blijft de tweejarige Aiden McCarthy als wees achter. Hij werd huilend, onder andermans bloed gevonden tussen de vluchtende menigte. Aidens ouders, Kevin (37) en Irina McCarthy (35), kwamen om bij de aanslag. Er vielen in totaal zeven doden en tientallen gewonden.

Alleen in de chaos

De tweejarige Aiden keek samen met zijn ouders naar de feestelijke parade tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, toen het vuur werd geopend. Huilend en onder andermans bloed, werd hij gevonden door een onbekende vrouw. Volgens Aidens opa zou hij zijn gevonden onder het lichaam van zijn vader. Zo probeerde Aidens vader de peuter te beschermen tegen de rondvliegende kogels.

Quote

Hij vroeg naar papa en mama, dus ik ging de parkeergarage uit om hen te zoeken. Dat was het domste wat ik kon doen...

Greg Ring

Redders in nood

De onbekende vrouw die Aiden vond was zo in shock, dat ze niet voor de peuter kon zorgen. Dana en Greg Ring, een stel dat ook met hun kinderen op de parade was, namen de zorg over Aiden uiteindelijk over van de vrouw. Samen hebben zij geprobeerd de ouders van het jongentje te vinden. Zo vertelt Greg aan CBS News: "Ik pakte het jongetje op. Hij vroeg naar papa en mama, dus ik ging de parkeergarage uit om hen te zoeken. Dat was het domste wat ik kon doen, het was een bloedbad." Later is het stel met de peuter naar de brandweer gelopen. Deze waren echter nog steeds te druk bezig met de nasleep van de schietpartij.

Herenigd met grootouders

Het stel heeft voor de jongen gezorgd tot de politie hem wist te herenigen met zijn grootouders in het ziekenhuis. Michael Levberg, de vader van Aidens moeder Irina, kreeg de foto's van de kleine Aiden te zien via sociale media. "Ik kwam een buur tegen en die toonde mij de foto. Het was Aiden." Toen zijn grootvader hem kwam ophalen, riep Aiden nog vrolijk: "Papa en mama komen straks." De grootouders zullen verder voor Aiden zorgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GoFundMe

Het verhaal van Aiden grijpt een hoop mensen aan, zo ook Irina Colon. Zij heeft een crowdfundingactie gestart. Onder de inzamelingsactie schrijft zij met pijn in haar hart onder meer: "Op nog maar tweejarige leeftijd wordt Aiden in een ondenkbare positie achtergelaten: opgroeien zonder ouders." Verder is te lezen dat Irina namens (en met toestemming van) de familie deze actie heeft opgezet, om geld in te zamelen als steun voor Aiden en zijn grootouders. Er is tot nu toe 2 miljoen dollar ingezameld.

Vrouwenkleren

De 21-jarige Robert Crimo III is vermoedelijk verantwoordelijk voor de aanslag. Volgende de lokale politie lijkt het erop dat de man de aanslag al langer heeft voorbereid. De man kocht legaal meerdere vuurwapens, had toegang tot het dak van een bedrijfspand en droeg vrouwenkleding om minder op te vallen in de vluchtende menigte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie