News

KNMI geeft code geel af voor kustprovincies

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNMI geeft code geel af voor kustprovincies

Misschien heb je het wel al gemerkt toen je vanochtend naar buiten ging. Het waait hard buiten. Dit komt doordat er zwaar weer op komst is. Het KNMI heeft in de kustprovincies code geel afgegeven, omdat er hevige regenval en zware windstoten verwacht worden.

Waarschuwing

"Mede doordat er de afgelopen periode al veel neerslag gevallen is, kan de neerslag hier en daar aanleiding geven tot overlast", meldt het KNMI. Het weerinstituut waarschuwt dat er op sommige plaatsen binnen 24 minuten meer dan 50 mm neerslag kan vallen. De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten tot wel 75 kilometer per uur. Mensen kunnen dus beter geen losse spullen buiten laten staan. Het slechte weer zal maandag aan het eind van de ochtend de Noordzeekust bereiken. Naar verwachting zullen de buien tot en met dinsdagmiddag aanhouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

vooruitzichten

Ook de rest van de week wordt het slecht weer. Het KNMI vindt het nog te vroeg om een waarschuwing voor woensdag af te geven, maar het blijft herfstachtig weer.

Verkeer

Wie met de auto naar zijn werk of naar school gaat, zal deze week rekening moeten houden met lange files en heftige spitsen. De Verkeersinformatiedienst verwacht dat deze files maandag al zullen ontstaan.

Ster advertentie
Ster advertentie