OMG

Kapper die daklozen gratis knipt op straat wordt verrast met eigen kapperszaak

foto: YouTube: Philly.com
  1. Newschevron right
  2. Kapper die daklozen gratis knipt op straat wordt verrast met eigen kapperszaak

De 29-jarige Brennon Jones verdiende elf jaar zijn salaris met het kappersvak, maar kwam erachter dat hij meer voldoening haalde uit het geven van gratis knipbeurten aan mensen die het normaal nooit zouden kunnen betalen. Brennon begon daarom eerder dit jaar met een heel mooi initiatief: Haircuts 4 Homeless. Op straat gaf hij daklozen een knipbeurt, zonder daar iets voor terug te vragen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Dit betekent meer dan alleen knippen. Ze kijken naar mij als een zegen, maar ik zie hen als een zegen.''

Zegen

Zijn goede daden bleven niet onopgemerkt. Sean Johnson, zelf eigenaar van een kapperszaak, was onder de indruk van Brennon. Een aantal maanden geleden bood hij Brennon een baan aan, maar dat weigerde hij. Omdat de winter eraan komt, vond Johnson het geen goed idee dat Brennon buiten zou blijven knippen. Hij besloot de daklozenkapper daarom een eigen kapperszaak te geven, een paar deuren voorbij zijn eigen zaak. Brennon wist niet wat hem overkwam.

''Ik was in de war. Ik heb veel complimenten gekregen over mijn initiatief, maar zoiets groots had ik nooit verwacht. Iemand die zomaar een gebouw geeft - daarvan sta ik echt versteld.''

Gevangenis

De zaak is dit weekend geopend. Sean vertelt aan Philly.com dat hij tijdens zijn zes jaar in hechtenis heeft geleerd om goed te zijn voor je medemens. Het is belangrijk om kansen te bieden aan anderen, zoals Brennon Jones dat doet voor de daklozen.

''Je ziet zoveel slechte dingen in de stad. Als je iets goeds ziet, wil je daar aan bijdragen.''

Ster advertentie
Ster advertentie