OMG

Jongen reist wereld over met maar 50 euro op zak

  1. Newschevron right
  2. Jongen reist wereld over met maar 50 euro op zak

Wie zegt dat je alleen kunt reizen als je veel geld hebt? De Duitse Christopher vertrok meer dan vier jaar geleden met maar 50 euro op zak om de hele wereld over te reizen.

twee euro

De 23-jarige avonturier reisde door 34 landen met nauwelijks geld. Christopher vertelt dat hij leeft van twee euro per dag, vertelt hij aan het Duitse weekblad Focus.

"Onderdak, eten en transport zijn de grootste uitgaven. Daar moet je dus zoveel mogelijk op zien te bezuinigen. Daarom sliep ik meestal onder de blote hemel, at ik met de plaatselijke bevolking mee en liep, fietste of liftte ik in plaats van een vliegticket te boeken."

tussen de drugshandelaars

Ook had Christopher veel verschillende baantjes. Hij was pompbediende in Peru, figurant in een Samsung-reclame in Korea, verkocht fruit op het strand van Ipanema in Rio de Janeiro en was gouddelver in Guyana. Bij dat laatste baantje verbleef hij bij de zus van één van de grootste drugshandelaars van Guyana.

Christopher wil met zijn 50 euro laten zien dat iedereen zo'n reis kan maken. "Iedereen kan wel 50 euro opbrengen. Als ik daarmee rond de wereld kan reizen zonder bijzondere kwalificaties, uitrusting of contacten, dan kan iedereen dat."

Dus, wanneer maak jij je wereldreis?

Foto: Christopher Schacht/Facebook

Ster advertentie
Ster advertentie