OMG

Tien alternatieven voor WhatsApp

  1. Newschevron right
  2. Tien alternatieven voor WhatsApp
Oh no! Facebook heeft WhatsApp gekocht en daardoor lijken heel veel gebruikers op zoek te zijn naar een alternatief. Op Facebook, Twitter en Instagram verschijnen al berichten van gebruikers die massaal berichten over een mogelijke deuk in je privacy, verplichte koppeling aan Facebook en een angst voor reclames in hun geliefde WhatsApp.

WhatsApp alternatieven

Wil jij van WhatsApp af? Dan heeft FunX een aantal alternatieven voor je.

1. Telegram lijkt op WhatsApp, is ook supersnel, laat je zelfvernietigingsberichten versturen en tot slot geeft het je ook de mogelijkheid om berichten beveiligd (encrypted) te verzenden. Toch heeft het ook een nadeel: je kan alles behalve audio's versturen.

2. Line is een goed alternatief van WhatsApp, omdat het zo ongelofelijk veel kan. De beste feature is misschien wel dat je Line ook zonder mobieltje kunt gebruiken. De app kan je op je computer installeren en zo nog steeds in contact blijven met je peoples.

3. WeChat is het Chinese alternatief voor WhatsApp. Het lijkt ook erg op WhatsApp en het heeft een aantal voordelen zoals een soort timeline functie en een shakefunctie waarbij je met onbekenden in gesprek kunt gaan als je eventjes je mobieltje schudt.

4. Kik is een tijdje heel erg in trek geweest en heeft daardoor al aardig wat gebruikers, maar het had wat opstartprobleempjes. Inmiddels zijn die opgelost en kan je het gratis downloaden, dat scheelt je op de iPhone toch weer bijna een euro.

5. Hike is een nieuwe vis in het WhatsApp vijvertje. Ze doen eigenlijk precies wat hun grote zus ook doet, maar je kan hiermee ook mensen bereiken die geen Hike hebben. Hou er wel rekening mee dat je maar 100 berichtjes per maand mag sturen naar mensen die nog geen Hike gebruiker zijn.


6. Wie kent Viber niet? Je kan er gratis mee bellen, maar wat ook kan is berichtjes naar elkaar sturen. Veel extra chatfuncties zijn er niet, maar misschien heb jij die ook helemaal niet nodig.

7. Skype is wereldwijd populair vanwege de videochat, maar je kan er ook mee appen! Het nadeel is dat de messages best traag aankomen.

8. ChatOn komt uit de kast van Samsung, maar is inmiddels ook beschikbaar voor andere mobiele platformen. Het is een simpele messenger, waarmee je in ieder geval niet kunt bellen. De vraag is of je dat wilt.

9. Google Hangouts heeft twee grote voordelen, namelijk videochatten en inloggen via je PC. Zo kan je het gesprek voortzetten van achter je Pc-scherm. Het grootste nadeel is echter dat gebruikers van een Windows Phone het niet kunnen downloaden.

10. Tango begon ooit als een leuke app waarmee je lekker kon videochatten. Vervolgens kon je berichtjes sturen, maar inmiddels klagen mensen volop door de grote hoeveelheid reclame. Het is maar de vraag je daar doorheen kunt kijken.


Check ook wat Joost Schellevis van Tweakers in Fresh 'n Up te zeggen het over de overname van Facebook kan hebben voor WhatsApp.
Ster advertentie
Ster advertentie