OMG

Luchtverkeersleider Schiphol wijst bizar verzoek AeroMexico-piloot af

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Luchtverkeersleider Schiphol wijst bizar verzoek AeroMexico-piloot af

Een Nederlandse luchtverkeersleider op Schiphol kreeg zondag een bizar verzoek van een AeroMexico-piloot in een Boeing 787. De piloot wilde Amsterdam graag van dichtbij bewonderen en vroeg daarom of ze misschien laag over de stad mochten vliegen.

De piloot wilde op 4.000 voet (1,2 kilometer) hoogte over Amsterdam vliegen, zodat ze de stad goed konden zien, vlak nadat ze om 22.30 zouden opstijgen, aldus NU.nl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geluidsfragment

Op het opgenomen geluidsfragment van de conversatie dat op Twitter geplaatst is, is duidelijk te horen dat de luchtverkeersleider niet weet wat ze hoort. Nadat ze de vraag herhaalt om zeker te weten dat ze het goed begrepen heeft, benadrukt ze direct dat het verzoek van de piloot absoluut niet mogelijk is. "U zou heel Amsterdam wakker maken", zegt ze geschrokken.

'Bezoeken als alles open is'

"Ja, we dachten omdat het in de buurt is..." sputtert de AeroMexico-piloot tegen, maar de luchtverkeersleider is valt niet over te halen door de woorden van de piloot. "Je moet Amsterdam maar eens komen bezoeken wanneer alles open is", aldus de luchtverkeersleider vastberaden.

Mexico-Stad

Het ging om een vlucht vanaf Schiphol naar Mexico-Stad. Volgens de berichtgeving zou het vliegtuig als ze hun plan hadden uitgevoerd niet alleen veel te laag over Amsterdam vliegen, maar zouden ze ook nog eens in tegengestelde richting moeten vliegen.

Ster advertentie
Ster advertentie