OMG

Souf deelt verhaal in FC Avondklok en haalt €50.000 op voor fonds

foto: instagram: defano.holwijnfoto: Instagram: defano.holwijn
  1. Newschevron right
  2. Souf deelt verhaal in FC Avondklok en haalt €50.000 op voor fonds

Souf lijdt aan SCA-Type 2, een zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zijn zenuwen en spieren wordt verslechterd. Hij deed eerder in Jouw Stad zijn verhaal over de aandoening, zijn verlies van zijn familieleden en zijn fonds #DoesSouf. Hij startte het fonds om geld op te halen voor mensen die pech in hun leven hebben. ''Gewoon om een steuntje in hun rug te geven en hen blij te maken.'' Souf ging live tijdens FC Avondklok, de Insta Live-show van Défano Holwijn. Hij kwam binnen met 700 donaties en 10.000 euro en al binnen een halfuur hielpen de kijkers hem naar zijn magische doel van 50.000 euro. Souf sprak met Fernando in Start over hoe hij gisteravond heeft ervaren.

Souf over zijn ervaring in FC Avondklok

''Het is behaald bro''

Toen hij live kwam in FC Avondklok stond de teller nog op 10K. Souf kan het bijna niet geloven wanneer hij het nieuws hoort dat zijn doel al na een halfuur is behaald. ''Ik weet niet wat moet zeggen. Ik ben jullie allemaal dankbaar'', zegt hij met tranen van blijdschap. Ook Défano is zichtbaar geëmotioneerd en moet een traantje wegpinken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donaties blijven komen

Het houdt niet op bij de 50.000 euro. De donaties blijven binnenstromen. Défano is meer dan trots om te zien wat hij samen met zijn kijkers heeft kunnen bereiken: ''Kijk wat er gebeurt als mensen bij elkaar komen en elkaar helpen.'' Inmiddels staat de teller op iets meer dan 90.000 euro. Doneren kan nog steeds via deze link.

Update 09:30: inmiddels is er twee keer zoveel als Soufs doelbedrag gedoneerd! De teller staat nu op meer dan 100.000 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie