OMG

Kunstenaar neemt wraak op Burger King met piemelafbeeldingen

foto: Instagram: pablo.rochat
  1. Newschevron right
  2. Kunstenaar neemt wraak op Burger King met piemelafbeeldingen

De Amerikaanse kunstenaar Pablo Rochat is pissig op Burger King. De fastfoodketen heeft volgens hem namelijk zijn Instagramstory-idee gejat: de zogenaamde tap-and-hold-spelletjes. In plaats van juridische stappen te ondernemen, gooide Pablo het over een andere boeg: hij zorgde ervoor dat de getagde Instagramfoto's van Burger King vol piemels is komen te staan. "Don't fuck with me!"

Pranken

Aan Vice vertelt Pablo dit soort diefstal normaal gesproken niet aan te kaarten omdat het juridische proces zo duur en lastig is. Daarom koos hij voor de piemelaanpak: "Het was toevallig een dag waarop ik zin had om iemand te pranken en een penis op zijn getagde foto's te tekenen. Ik had zoiets van: laat ik dit grote merk eens gaan kloten." Hij postte zes afbeeldingen die samen een groot geslachtsdeel vormen en inmiddels hebben vele mede-prankers zijn voorbeeld gevolgd onder de kreet 'justice for Pablo'.

De beste wraak is creatief

Pablo wil Burger King niet boos maken. Hij wil gewoon een slimme en grappige comeback maken, vertelt hij tegen Vice. "Ze hebben een idee afgepakt waarvoor ik hard heb gewerkt. Daarom vind ik dat ik toestemming heb om ze terug te pakken op een creatieve manier die ze niet te veel pijn doet, maar gewoon grappig en vermakelijk is voor iedereen."

"Het belangrijkste dat mensen hiervan op moeten steken, is dat de beste wraak creatief is."

Ster advertentie
Ster advertentie