OMG

Dakloze Tupac slaagt cum laude en krijgt drie miljoen aan studiebeurzen aangeboden

foto: youtube/abc4utah
  1. Newschevron right
  2. Dakloze Tupac slaagt cum laude en krijgt drie miljoen aan studiebeurzen aangeboden

De 17-jarige Tupac Mosley uit Memphis slaagde cum laude met een negen gemiddeld op de Raleigh Egypt High School. Dat komt al weinig voor, maar het opvallendste daaraan is dat Tupac de afgelopen maanden officieel dakloos was en toch ergens de kracht vandaan wist te halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit huis gezet

Tupac Mosley en zijn familie gaan door een zeer moeilijke periode. Nadat de vader van de tiener overleed, kon het gezin de rekeningen niet meer betalen. Daarom werden ze in februari van dit jaar uit huis gezet.

For the Kingdom

In zijn afstudeertoespraak bedankte de dakloze Tupac ook de directeur van non-profitorganisatie For the Kingdom. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de familie Mosley op het terrein van de organisatie kon verblijven, nadat ze uit huis waren gezet.

Drie miljoen aan studiebeurzen

Tupac Mosley bleef ondanks alle tegenslagen keihard strijden op school. Met een negen als gemiddeld cijfer hoopte hij op een studiebeurs en de keuze voor goede universiteiten. Dat bleek nog zwak uitgedrukt. Hij kreeg voor meer dan drie miljoen dollar aan studiebeurzen aangeboden en maar liefst vijftig universiteiten wilden hem hebben. Tupac koos uiteindelijk gekozen voor de Tennessee State University waar hij zijn droom achterna gaat om ingenieur te worden.

Geen zorgen meer om geld

"Het grootste deel van mijn leven heb ik mij zorgen gemaakt om financiƫn. Nu kan ik eindelijk vier jaar lang iets doen wat ik leuk vind," vertelde Tupac aan CNN. "Ik kan dit met zelfverzekerdheid doen, zonder dat ik mij zorgen hoef te maken om iets anders."

Ster advertentie
Ster advertentie