OMG

Man opgepakt voor vernielen beschermd natuurgebied om wietplantage te maken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt voor vernielen beschermd natuurgebied om wietplantage te maken

Het houden van wietplanten is legaal. Alhoewel, alleen als het er vijf of minder zijn en ze op je eigen terrein staan. Dat begreep een 47-jarige man uit Zuid-Holland niet helemaal. Hij is eind oktober aangehouden, omdat hij beschermd natuurgebied zou hebben vernietigd om zijn eigen hennepkwekerij te beginnen.

Beginnende wietplantage

Een boswachter ontdekte de beginnende wietplantage begin juni in natuurgebied De Ventjager in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat. Op drie plekken was de originele begroeiing weggehaald en waren er hennepplanten voor in de plaats gekomen. Volgens de politie waren het nog kleine planten.

Na onderzoek werd de 47-jarige man uit Nieuw Vossemeer opgepakt. De politie vermoedt dat hij samen met andere personen betrokken was bij het vernietigen van een deel van het natuurgebied. De politie verwacht dan ook nog meer mensen aan te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugkerend fenomeen

Volgens de politie is het niet de eerste keer dat er wietplanten in natuurgebieden worden geplaatst. "Het is zelfs een jaarlijks terugkerend fenomeen", aldus de politie. In 2021 werd al eens een hennepkwekerij gevonden op De Zeehondenplaat, bij het Zuid-Hollandse Strijensas. Hier zijn destijds twee verdachten voor aangehouden. Wat hun straf is, is niet bekend.

De 47-jarige man die is aangehouden voor de hennepplanten in De Ventjager is twee dagen na zijn aanhouding vrijgelaten en wacht het verdere verloop van het onderzoek in vrijheid af. Het vernietigen van een natuurgebied en deze voor eigen doeleinde gebruiken, zoals bijvoorbeeld door het planten van hennepplanten, is een economisch misdrijf waar wel vier jaar gevangenisstraf op staat.

Ster advertentie
Ster advertentie