Up 2 Date

Thaise overheid deelt wietplanten uit, maar zelf oproken is strikt verboden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Thaise overheid deelt wietplanten uit, maar zelf oproken is strikt verboden

De regering van Thailand wil een grote cannabisindustrie opzetten in het land en deelt daarom een miljoen gratis wietplanten uit. Een jointje op straat opsteken is echter nog altijd een no-go.

Gelegaliseerd

De teelt van cannabis is in Thailand gisteren officieel gelegaliseerd. Ook werden meer dan 3000 gevangenen vrijgelaten die waren opgesloten toen het kweken en handelen nog illegaal was. Het doel van het project is om een lucratieve cannabisindustrie op te zetten in het land en toeristen aan te trekken met de nieuwe producten die THC bevatten, de werkzame stof in de plant.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet zelf gebruiken'

Bij het gratis uitdelen van de wietplanten aan de bevolking werd wel een waarschuwing geplaatst door de minister van Gezondheidszorg: "Ga de plant niet zelf gebruiken en vervolgens lachend thuis niks zitten doen", aldus Anutin Charnvirakul. De consumptie van cannabis beperkt zich met de nieuwe wetgeving namelijk tot medicatie of voedselproducten met een maximum van 0,2 procent THC. Een jointje met wiet bevat meestal tussen de 5 en 35 procent THC. Het roken van wiet met meer dan 0,2 procent THC zal in het land nog altijd hoge boetes of celstraffen opleveren.

Ster advertentie
Ster advertentie