Up 2 Date

Promes gaat in beroep tegen schadevergoeding

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Promes gaat in beroep tegen schadevergoeding

Quincy Promes gaat in beroep tegen de uitspraak van de civiele rechter dat hij zijn neef een schadevergoeding moet betalen. Dat bevestigt zijn advocaat aan NU.nl.

In beroep

De civiele rechter bepaalde gisteren dat de voetballer zijn neef een geldbedrag moet betalen. Dit omdat Promes hem zou hebben neergestoken in juli 2020. De advocaat van Promes, Arjen Paardekooper, bevestigt tegen NU.nl dat het hoger beroep donderdag is ingesteld. Volgens de rechter is het bewezen dat Promes zijn neef heeft neergestoken en dat hij daarmee "onrechtmatig" heeft gehandeld. Promes zou dat "onvoldoende" hebben betwist, waardoor hij is veroordeeld tot het betalen van een geldbedrag. De hoogte van het bedrag moet nog worden bepaald.

Strafproces

Naast de civiele procedure loopt er vanwege de steekpartij ook nog een strafproces tegen Promes. Sinds maart wordt hij vervolgd voor poging tot moord in plaats van poging tot doodslag en zware mishandeling. Zijn neef was het namelijk niet eens met hetgeen waarvoor de voetballer werd vervolgd en startte daarom een artikel 12-procedure om de aanklacht te verzwaren.

Ster advertentie
Ster advertentie