Up 2 Date

Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

Quincy Promes wordt behalve poging tot moord ook verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld. Dat meldt de NOS.

Telefoon afgeluisterd

In de zaak tegen profvoetballer Promes, tegenwoordig actief bij Spartak Moskou, komen steeds meer details naar buiten. De oud-speler van Ajax werd al verdacht van poging tot moord nadat hij zijn neef zou hebben neergestoken op een familiefeest in Abcoude. Nu melden bronnen rondom het onderzoek in de zaak-Promes dat hij ook verdacht wordt van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en huiselijk geweld.

De telefoon van Promes werd al langere tijd afgeluisterd omdat hij in beeld was vanwege betrokkenheid bij drugshandel. Vorige maand werd al bekend dat hij in die afgeluisterde telefoongesprekken toegaf zijn neef te hebben neergestoken. Promes heeft de steekpartij tot nu toe altijd ontkend.

Pogingen Promes

Uit het dossier blijkt verder dat Promes er alles aan heeft gedaan om uit handen van justitie te blijven. Zo zouden twee vrienden van de voetballer het slachtoffer van de steekpartij hebben bezocht en 20.000 euro aangeboden om een verklaring te tekenen waarin hij beloofde de aangifte in te trekken. Een van die twee vrienden is inmiddels in België tot vier jaar cel veroordeeld voor een cocaïnezaak in Antwerpen.

Daarnaast meldde de zwager van Promes, een dag nadat voetballer werd verhoord, zich bij de politie met een valse bekentenis dat hij de neef zou hebben neergestoken. De man werd na een paar vragen echter weggestuurd, omdat de politie essentiële daderinformatie mistte.

Zaak uitgesteld

De strafzaak rond Promes is uitgesteld en zal naar verwachting binnen enkele maanden dienen. De zaak werd meerdere keren uitgesteld. Eerst omdat de aanklacht verzwaard werd van poging tot doodslag naar poging tot moord. Later werd de zaak ook uitgesteld omdat een van de procesdeelnemers ziek was.

Ster advertentie
Ster advertentie