Sport

Ajax verslaat Heerenveen en kroont zich voor de 36e keer als landskampioen

1. Newschevron right
  2. Ajax verslaat Heerenveen en kroont zich voor de 36e keer als landskampioen

Ajax heeft zojuist de 36e landstitel binnengesleept door SC Heerenveen met 5-0 te verslaan. Het is de eerste prijs van het seizoen voor de Amsterdammers, na de nederlagen tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de bekerfinale.

Titelstrijd

De titelstrijd in Nederland leek afgelopen week nog even spannend te worden omdat Ajax punten liet liggen tegen AZ en PSV lange tijd afstevende op een overwinning tegen Feyenoord. Echter kreeg PSV in de laatste minuut van de wedstrijd een zeer discutabele strafschop tegen, waardoor Feyenoord de gelijkmaker kon scoren en Ajax de voorsprong van 4 punten behield. De concurrenten wonnen vandaag beiden hun wedstrijd, maar omdat er nog maar een wedstrijd te spelen is, kan PSV de achterstand van 4 punten niet meer overbruggen en is Ajax officieel landskampioen van het Eredivisieseizoen 2021/2022.

De kampioenswedstrijd is geen moment spannend geweest, omdat Ajax, met het steun van het eigen publiek in de Johan Cruijff Arena, al binnen twintig minuten de score opende. De wedstrijd eindigde in 5-0 en de doelpunten kwamen op naam van Nicolás Tagliafico, Steven Berghuis, Sébastien Haller (penalty), Brian Brobbey en Edson Álvarez.