FunX Amsterdam

Burgemeester Halsema uitgescholden en bedreigd om verplaatsing huldiging Ajax

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Burgemeester Halsema uitgescholden en bedreigd om verplaatsing huldiging Ajax

Burgemeester Halsema werd gisteren het doelwit van bedreigingen nadat de gemeente Amsterdam bekendmaakte dat een eventuele huldiging van Ajax niet mogelijk is op het Museumplein. Vanwege een landelijke tekort aan beveiligers wordt de huldiging verplaatst naar de Johan Cruijff Arena.

"Bedolven onder bedreigingen en gescheld"

In een bericht op Instagram vertelt Halsema dat de gemeente Amsterdam "talloze bedrijven heeft gebeld" om ervoor te zorgen dat de huldiging zoals vanouds in het centrum van de stad kon plaatsvinden. Echter kwamen ze tot de conclusie dat deze niet veilig georganiseerd kon worden. "Sinds wij dit bericht naar buiten hebben gebracht, ben ik persoonlijk bedolven onder bedreigingen en gescheld. Daar reageer ik zelden op. Nu wil ik dringend vragen: hou je in!"

"Beschaafd en vriendelijk"

De Amsterdamse burgemeester zegt de teleurstelling te begrijpen en hoopt dat Ajax volgende jaar weer op het Museumplein gehuldigd kan worden. "Maar houd het beschaafd en vriendelijk, beschadig onze stad en vooral onze club niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Landskampioen

Ajax kan aanstaande woensdag landskampioen worden als het in de thuiswedstrijd van sc Heerenveen wint. Mocht dat niet lukken dan krijgt de Amsterdamse club zondag nogmaals de kans om kampioen te worden tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Ster advertentie
Ster advertentie