Up 2 Date

'Telefoon Promes afgeluisterd vanwege betrokkenheid bij drugshandel'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Telefoon Promes afgeluisterd vanwege betrokkenheid bij drugshandel'

Quincy Promes wordt nu ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Dat melden opsporingsbronnen aan De Telegraaf. Dat zou de reden zijn geweest dat zijn telefoon door de politie werd afgeluisterd, zoals eerder deze week bekend werd gemaakt door Nieuwsuur. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de berichten nog niet bevestigd.

Steekpartij

Promes werd in december 2020 opgepakt op verdenking van het in de knie steken van zijn neef. Dat gebeurde in juli 2020 op een familiefeest in Abcoude. In de afgetapte telefoongesprekken van die bewuste avond lijkt de voetballer tegenover zijn vader, moeder en tante de steekpartij te bekennen. Zo is in de transcripten van de gesprekken onder meer te lezen dat hij heeft gezegd: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?" en "Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, want anders was die tori nog lelijker gelopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cocaïne

RTL Boulevard-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp vertelde gisteren al bij FunX dat Promes' telefoon waarschijnlijk werd afgeluisterd in verband met een ander politieonderzoek. "Het gebeurt niet zomaar. Een rechter-commissaris moet daar toestemming voor geven. Er moet dan echt sprake zijn van een misdrijf waar een gevangenisstraf van vier jaar of meer op staat."

Volgens de bronnen van De Telegraaf zou Promes samen met familieleden geld geïnvesteerd hebben in 4000 kilo cocaïne. Het zou gaan om een partij die in april 2020 werd onderschept in Antwerpen. Een neef van de voetballer zou hiervoor al vastzitten. Ook meerdere zogenoemde drugsuithalers uit Amsterdam-Zuidoost werden opgepakt.

Aanklacht verzwaard

Promes werd in eerste instantie aangeklaagd voor poging tot doodslag en mishandeling, maar die aanklacht werd in verband met de telefoongesprekken op verzoek van de advocaat van het slachtoffer deze week verzwaard naar poging tot moord.

Tegenover Nieuwsuur liet de advocaat van Promes weten het verzwaren van de aanklacht prima te vinden als dat ervoor zorgt dat de zaak sneller afgehandeld kan worden. Hij is ervan overtuigd dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. Op de nieuwe verdenkingen heeft hij nog niet gereageerd. De strafzaak staat nu gepland voor 31 mei, aldus het OM.

Ster advertentie
Ster advertentie