Sport

Openbaar Ministerie vervolgt Quincy Promes voor poging tot doodslag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Openbaar Ministerie vervolgt Quincy Promes voor poging tot doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt voetballer Quincy Promes te gaan vervolgen voor poging tot doodslag op zijn neef. Bijna een jaar geleden werd hij opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poging tot doodslag

De 29-jarige voetballer, tegenwoordig actief bij het Russische Spartak Moskou, wordt vervolgd voor "poging tot doodslag, dan wel zware mishandeling". Vorig jaar zomer zou hij zijn neef op een familiefeest in Abcoude in zijn knie hebben gestoken. Zijn neef liep zwaar letsel op. Promes heeft tot nog toe alle betrokkenheid ontkent.

In juli liet het OM op basis van politieonderzoek al weten van plan te zijn om Promes te vervolgen. "De definitieve beslissing zou volgen nadat eventuele onderzoekswensen van de advocaat van de verdachte waren toegekend en uitgevoerd", meldt het OM nu. "Dat is inmiddels grotendeels gebeurd. Een zittingsdatum is nog niet bekend."

Mag blijven voetballen

Promes mag tot de eerste hoorzitting wel 'gewoon' blijven voetballen. Omdat Promes niet is voorgeleid aan de rechter-commissaris, is hij vrijgelaten zonder voorwaarden. Daardoor mag hij de zaak in vrijheid afwachten en in Rusland zijn wedstrijden blijven spelen.

Ster advertentie
Ster advertentie