Up 2 Date

750 miljoen dollar geëist tegen Travis Scott na Astroworld-drama

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 750 miljoen dollar geëist tegen Travis Scott na Astroworld-drama

Er is door 125 mensen een rechtszaak gestart tegen Travis Scott, Drake, Live Nation, Apple Music en andere bedrijven. Het gaat om mensen die aanwezig waren bij het Astroworld Festival en nabestaanden van slachtoffers die omkwamen tijdens het drama. Zij eisen in totaal een schadevergoeding van 750 miljoen dollar (662 miljoen euro).

'Grove nalatigheid'

De slachtoffers geven in de aanklacht aan dat zij door het evenement mentale en fysieke schaden hebben opgelopen vanwege de "zinloze en grove nalatigheid van de Astroworld-organisatie en de artiesten". In de aanklacht wordt Travis ook beschuldigd van het "verheerlijken van geweld en ander gevaarlijk gedrag" in het verleden.

10 doden

Astroworld werd door 50.000 mensen bijgewoond. Tijdens het optreden van Travis Scott begonnen concertbezoekers zich naar het podium te dringen, waardoor een aantal mensen uit de voorste gelederen werd verpletterd. In totaal stierven tien mensen en raakten honderden mensen gewond.

'Muziek speelde veertig minuten door'

Onder meer de nabestaanden van de bij Astroworld omgekomen Axel Acosta (21) horen bij de groep aanklagers. "Zijn dood was onnodig en het gevolg van grove nalatigheid", liet advocaat Tony Buzbee in een verklaring weten aan People. "Toen Alex instortte, werd hij verpletterd door mensen die probeerden te voorkomen om zelf verpletterd te worden. Terwijl hij stervend onder een massa mensen lag, speelde muziek bijna veertig minuten lang door. Niemand van de organisatie gaf iets om Axel Acosta en de andere festivalgangers en deed er niets aan om hen veilig te houden."

Ster advertentie
Ster advertentie