Entertainment

Nike stelt lancering Travis Scott-sneaker uit na Astroworld-drama

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nike stelt lancering Travis Scott-sneaker uit na Astroworld-drama

Nike heeft besloten om de Air Max 1 x Cactus Jack sneaker, die samen met Travis Scott is ontworpen, voorlopig niet uit te brengen. Volgens entertainmentsite TMZ heeft het sportmerk maandag aangekondigd dat de release wordt uitgesteld vanwege het drama dat zich afspeelde op Astroworld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tiende slachtoffer

Het nieuws komt vlak nadat bekend is geworden dat het evenement een tiende dodelijk slachtoffer heeft geƫist. Een 9-jarige jongen overleed zondag aan zijn verwondingen die hij opliep op het festival. "Uit respect voor iedereen die is getroffen tijdens de tragische gebeurtenissen tijdens het Astroworld Festival stellen we de lancering uit", laat een woordvoerder van Nike weten. De Air Max 1 x Cactus Jack zou eigenlijk op 16 december verschijnen, maar die datum is voor onbepaalde tijd opgeschoven.

Opgesloten in huis

Travis Scott krijgt sinds het verschrikkelijke drama op zijn festival een hoop kritiek te verwerken. De rapper zou niet adequaat gehandeld hebben door te blijven optreden en de show niet af te blazen, waardoor er (dodelijke) slachtoffers zijn gevallen. Volgens zijn advocaten heeft Travis sinds het incident zijn huis niet meer verlaten, omdat hij zo verslagen is door wat er allemaal gebeurd is. Voor de rapper zou het extra pijnlijk zijn omdat alles zich afspeelde in zijn hometown Houston. De advocaten blijven erbij dat Travis niet op de hoogte was van wat er zich afspeelde in het publiek en dus niet de inschatting kon maken om wel of niet door te gaan met de show.

Boycot

Nike is overigens niet het eerste merk dat de samenwerking met de veelbesproken rapper 'on hold' zet. Ook de wereldberoemde Battle Royale-game Fortnite, waarin Travis Scott ooit een optreden gaf, heeft alles wat verkrijgbaar is rondom de rapper in de game voorlopig geschrapt. Het blad Rolling Stone laat weten dat er een hele grote samenwerking tussen Dior en Travis Scott onderweg was, maar dat het luxe modemerk na alle ophef in paniek is geraakt. De nieuwe kledinglijn zou al zo goed als af zijn, maar daar wordt mogelijk ook een streep doorheen getrokken.

Ster advertentie
Ster advertentie