Up 2 Date

Travis Scott gaat festivaltickets terugbetalen na Astroworld-drama

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott gaat festivaltickets terugbetalen na Astroworld-drama

Het Astroworld-drama is inmiddels drie dagen geleden en langzaamaan komt er steeds meer informatie naar buiten omtrent de festivalramp. Zo zou Travis Scott van plan zijn om alle bezoekers hun ticketgeld terug te betalen, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

"Radeloos"

Travis Scott zou aanvankelijk aanstaande zaterdag optreden tijdens het evenement Day N Vegas Festival, maar heeft zijn optreden gecanceld, omdat hij volgens Variety "radeloos is". Bronnen dichtbij Travis melden aan het Amerikaanse blad dat bezoekers binnenkort hun geld kunnen verwachten. Ook is de rapper van plan om de begrafeniskosten van de overleden bezoekers op zich te nemen, zo meldt Rolling Stone.

Hulplijn

Naast de terugbetalingen van het ticketgeld en het dekken van de begrafeniskosten is Travis ook van plan om een psychische hulplijn op te zetten voor bezoekers die daar na de festivalramp behoefte aan hebben Daarvoor werkt de rapper samen met de organisatie Better Help, die virtuele therapiesessies aanbiedt. Ook komt er een hulplijn die mensen kunnen bellen om te praten over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

Rechtszaken

Het Astroworld-drama wordt momenteel nog onderzocht door de lokale autoriteiten. Tijdens het festival kwamen acht mensen, tussen de 14 en 27 jaar oud, om het leven door gedrang bij hekken. Naast de sterfgevallen zijn er ook honderden gewonden gevallen. In ieder geval twaalf van hen hebben een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott, Drake, concertorganisator Live Nation en medeorganisator ScoreMore.

Ster advertentie
Ster advertentie