Up 2 Date

Zeker acht doden bij optreden Travis Scott in Houston

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zeker acht doden bij optreden Travis Scott in Houston

Zeker acht mensen zijn bij een optreden van Travis Scott in Houston om het leven gekomen. De slachtoffers vielen door gedrang bij hekken. Daarnaast zijn er volgens autoriteiten zo'n zeventien mensen naar het ziekenhuis gebracht, van wie er elf zouden zijn getroffen door een hartstilstand.

Gedrang bij hekken

Het gebeurde tijdens een optreden van Travis Scott op Astroworld Festival, dat door de rapper zelf wordt georganiseerd. Volgens de brandweer vielen de slachtoffers toen de festivalgangers rond 21.00 (plaatselijke tijd) bij het podium probeerden te komen. Er waren zo'n 50.000 mensen aanwezig, meldt persbureau Reuters.

Ook eerder op de dag was er sprake van gedrang bij hekken. Op een video is te zien hoe er in de middag al mensen het terrein bestormen waarbij ook mensen omver werden geduwd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Veel slachtoffers'

Getuigen hebben het tegen lokale media over een uit de hand gelopen mosh pit. Het beuken en duwen tijdens een mosh pit is gebruikelijk tijdens concerten van Travis Scott, maar door het massale gedrang zou de situatie compleet uit de hand zijn gelopen.

Brandweerchef Samuel Peña heeft het over "veel slachtoffers". Volgens nieuwszender ABC zijn er honderden mensen verwond geraakt. Travis Scott stopte het optreden meerdere malen, omdat hij zag dat mensen in nood waren. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is dat aanwezigen tijdens de show worden gereanimeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Astroworld Festival

Het Astroworld Festival wordt sinds 2018 gegeven in Houston. Het is de derde editie van het festival, dat vernoemd is naar zijn gelijknamige album Astroworld. De naam is afkomstig van een pretpark in Houston dat Astroworld heette en ook in de buurt van het NRG-stadion was. In 2005 sloot het pretpark de deuren.

Ster advertentie
Ster advertentie