Up 2 Date

Travis Scott over Astroworld-drama: "Ik ben er kapot van"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Travis Scott over Astroworld-drama: "Ik ben er kapot van"

Travis Scott laat via social media weten dat hij kapot is van het drama dat zich heeft voltrokken bij zijn eigen tweedaagse Astroworld Festival in Houston. Vrijdag kwamen acht bezoekers om het leven door verdrukking. Minstens zeventien bezoekers zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Update

Via Instagram Stories geeft Travis Scott zijn fans een update. "We zijn bezig met het identificeren van de families van de slachtoffers", zegt de 30-jarige rapper aangeslagen. "Mijn fans betekenen alles voor me en ik wil er altijd voor zorgen dat ik ze een positieve ervaring geef." Travis geeft toe dat hij de "ernst van de situatie" niet doorhad. "Altijd als ik doorheb dat er iets fout gaat, dan stop ik de show. Ik ben er kapot van."

Onderzoek

Travis vertelt dat er momenteel wordt onderzocht hoe dit drama heeft kunnen gebeuren en roept op om met informatie naar de lokale autoriteiten te gaan. Er wordt momenteel nauw samengewerkt met de politie om het incident tot op de bodem uit te zoeken. "Ik houd jullie op de hoogte", sluit de rapper af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Kylie Jenner

Ook Travis' vriendin Kylie Jenner laat weten dat ze enorm geschrokken is van het uit de hand gelopen optreden. "Travis en ik zijn gebroken en er kapot van. Mijn gedachten en gebeden zijn bij iedereen die zijn overleden, gewond zijn geraakt of op welke manier dan ook zijn getroffen door de gebeurtenissen van gisteren", schrijft Kylie in haar Instagram Story. "Ik wil duidelijk maken dat we niet op de hoogte waren van de dodelijke slachtoffers tot het nieuws naar buiten kwam na de show en dat we in geen geval verder zouden zijn gegaan met filmen of optreden."

Uit de hand gelopen mosh pit

De brandweer liet weten dat de er slachtoffers vielen toen de festivalgangers rond 21.00 (plaatselijke tijd) bij het podium probeerden te komen. Volgens persbureau Reuters waren er zo’n 50.000 mensen aanwezig. Getuigen hebben het tegen lokale media over een uit de hand gelopen mosh pit. Het beuken en duwen tijdens een mosh pit is gebruikelijk tijdens concerten van Travis Scott, maar door het massale gedrang zou de situatie compleet uit de hand zijn gelopen.

Astroworld Festival

Het Astroworld Festival wordt sinds 2018 gegeven in Houston. Het is de derde editie van het festival, dat vernoemd is naar zijn gelijknamige album Astroworld. De naam is afkomstig van een pretpark in Houston dat Astroworld heette en ook in de buurt van het NRG-stadion was. In 2005 sloot het pretpark de deuren.

Ster advertentie
Ster advertentie