Up 2 Date

Festivalbezoekers spannen rechtszaken aan tegen Travis Scott en Drake

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Festivalbezoekers spannen rechtszaken aan tegen Travis Scott en Drake

Twee bezoekers van het Astroworld Festival hebben een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott en Drake wegens het gedrang dat afgelopen vrijdag tijdens het evenement ontstond. Naast de twee rappers worden ook organisatoren ScoreMore en Live Nation aangeklaagd.

Verlangen om winst te maken

Bij het drama dat afgelopen vrijdag plaatsvond zijn acht personen om het leven gekomen en zeker 25 mensen gewond geraakt. Manuel Souza is één van de mensen die gewond raakte bij het incident en heeft een aanklacht ingediend tegen Travis en de organisatoren. Hij eist een schadevergoeding van een miljoen dollar. Aan Billboard laat zijn advocaat weten dat de gebeurtenis het gevolg is van het verlangen om winst te maken en dat dit ten koste ging van de gezondheid en veiligheid van festivalbezoekers.

"Extreme risico's genegeerd"

Ook zou volgens de raadsman geweld zijn aangemoedigd en zouden de organisatoren geen oog hebben gehad voor de veiligheid van festivalbezoekers. "De aangeklaagden slaagden er niet in om het concert goed te plannen en het veilig te organiseren. In plaats daarvan negeerden ze bewust de extreme risico's op schade voor de concertbezoekers en moedigden ze in sommige gevallen zelfs actief gevaarlijk gedrag aan."

Gevaarlijk gedrag aangemoedigd

Een andere festivalbezoeker, Kristian Paredes, klaagt naast Travis Scott en Live Nation ook Drake aan voor een miljoen dollar. Volgens de aanklacht, die ingezien is door TMZ, zouden Drake en Travis gevaarlijk gedrag hebben aangemoedigd. Volgens de aanklacht moesten beide rappers bewust zijn geweest van wat er in het publiek gebeurde.

Gedrogeerd

Naast het gedrang bij de hekken komen er ook berichten naar buiten dat sommige aanwezigen, waaronder een beveiliger, werden gedrogeerd. Politiechef Troy Finner liet aan ABC13 Houston dat een beveiliger een prik in zijn nek voelde toen hij een festivalbezoeker staande probeerde te houden. De man raakte bewusteloos en werd later in het ziekenhuis wakker. De politie in Houston onderzoekt of meer mensen werden gedrogeerd.

Travis reageert

Travis Scott heeft zelf ook gereageerd op het drama en zei dat hij er kapot van is. "We zijn bezig met het identificeren van de families van de slachtoffers. Mijn fans betekenen alles voor me en ik wil er altijd voor zorgen dat ik ze een positieve ervaring geef. Altijd als ik doorheb dat er iets fout gaat, stop ik de show. Ik ben er kapot van."

Ster advertentie
Ster advertentie