Up 2 Date

35 aanklachten tegen Travis Scott na Astroworld-drama

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 35 aanklachten tegen Travis Scott na Astroworld-drama

Er zijn 35 aanklachten binnengekomen tegen Travis Scott na het drama dat plaatsvond op Astroworld Festival. Op het festival, georganiseerd door Travis Scott zelf, overleden 8 mensen en raakten ruim 25 mensen ernstig gewond. De slachtoffers en hun families eisen nu miljoenen euro's aan schadevergoedingen.

9-jarig slachtoffer

Een van de aanklagers is de familie van een 9-jarige jongen die momenteel nog in coma ligt. Zij eisen 1 miljoen dollar (zo'n 863.000 euro). Het slachtoffer zou namelijk ernstige, blijvende schade aan zijn lever, nieren en hersenen hebben opgelopen, meldt Rolling Stone, die de aanklacht in handen hebben.

Ook Drake aangeklaagd

Behalve Travis Scott, worden ook evenementenorganisatie Live Nation en Drake genoemd in de aanklachten. Dat blijkt uit een overzicht van alle aanklachten, gemaakt door Complex. Drake kwam als verrassing het podium op tijdens het optreden van Travis Scott.

Scott zelf heeft al toegezegd alle kaarthouders hun geld terug te betalen. Een van de advocaten die twee aanklagers vertegenwoordigt, verwacht dat het aantal aanklachten kan oplopen tot een paar honderd.

Ster advertentie
Ster advertentie