Up 2 Date

9-jarige jongen overleden aan verwondingen na Astroworld-drama

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 9-jarige jongen overleden aan verwondingen na Astroworld-drama

Het Astroworld-drama heeft opnieuw een slachtoffer geëist. Tijdens het festival raakte ook de 9-jarige Ezra Blount gewond, die sindsdien in het ziekenhuis lag. Afgelopen zondag bezweek het jongetje aan zijn verwondingen, zo liet zijn familie weten aan ABC13. Daarmee is het dodental gestegen naar tien.

Zwaargewond

Vanwege het geduw tijdens het festival kwam Ezra, net als tientallen andere festivalbezoekers, in de verdrukking. Daardoor raakte hij zwaargewond en lag hij al een aantal dagen in coma. Volgens zijn vader was hij een groot fan van Travis Scott. "Hij was zo opgewonden. Hij was helemaal klaar voor het festival", aldus Treston Blount.

Bewusteloos

Treston vertelt dat hij zijn zoon op zijn schouders had tijdens het festival. In de chaos die ontstond toen Travis Scott opkwam, viel Treston flauw en belandde Ezra op de grond, waarna hij onder de voet werd gelopen door de enorme menigte die richting het podium ging. Nadat Treston weer bij bewustzijn kwam, kon hij zijn zoon nergens vinden. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie, waarna Ezra zwaargewond terug werd gevonden.

Festivalramp

Astroworld Festival vond inmiddels ruim een week geleden plaats en langzamerhand wordt er steeds meer duidelijk over de festivalramp. Travis Scott heeft sinds het drama bekendgemaakt dat hij al het ticketgeld van bezoekers terug gaat betalen. Ook zal hij de begrafeniskosten op zich nemen. Ondertussen loopt ook het aantal aanklachten tegen de rapper en de organisatoren op.

Ster advertentie
Ster advertentie