Up 2 Date

Astroworld-drama eist negende slachtoffer

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Astroworld-drama eist negende slachtoffer

Het aantal doden bij het Astroworld Festival van Travis Scott in Houston is gestegen tot negen. Woensdagnacht overleed de 22-jarige studente Bharti Shahani. Dat maakte de advocaat van de familie donderdag bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Vreselijke verwondingen'

Eerder werd al bekend dat Shahani hersendood was verklaard. Volgens de advocaat is de 22-jarige studente overleden aan "vreselijke verwondingen". Shahani was samen met haar nicht en jongere zusje naar het festival gegaan.

Chaos

Astroworld Festival werd door 50.000 mensen bijgewoond. Tijdens het optreden van Travis Scott begonnen concertbezoekers zich naar het podium te dringen, waardoor een aantal mensen uit de voorste gelederen werd verpletterd. Negen mensen stierven aan het incident en zo'n 25 mensen raakten zwaargewond.

Kritiek

Travis Scott krijgt steeds meer kritiek te verduren over het feit dat het optreden niet eerder werd afgebroken. Volgens TMZ zou de artiest pas over de doden hebben gehoord op de afterparty van het festival. Meerdere ouders en familieleden van de slachtoffers klaagden Travis al aan voor wat er tijdens het optreden allemaal is misgegaan.

Ster advertentie
Ster advertentie