Sport

Ajax-aanvaller Promes opgepakt voor steekpartij

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax-aanvaller Promes opgepakt voor steekpartij

Ajax-aanvaller Quincy Promes is zondag door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij zou een familielid zwaar hebben verwond.

Familiefeest

Het gaat om een steekpartij die in juli zou hebben plaatsgevonden in een loods in Abcoude. Daar vond een groot familiefeest plaats, waar Promes naar verluidt een familielid neerstak met een mes na een ruzie. Omstanders zouden snel tussenbeide zijn gekomen om erger te voorkomen. Het slachtoffer raakte gewond, maar deed pas een maand geleden aangifte.

Voorlopig vast

Promes is na de arrestatie in verzekering gesteld en zit voorlopig vast. Na drie dagen kan de voorlopige hechtenis worden verlengd. De voetballer wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

Update 16.45:

Promes ontkent dat hij betrokken is geweest bij het steekincident. Dat meldt zijn advocaat zondagmiddag. "Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek," aldus zijn advocaat in een schriftelijke reactie

Ster advertentie
Ster advertentie