Sport

Anthony Joshua verdedigt wereldtitels met overtuigende overwinning

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Anthony Joshua verdedigt wereldtitels met overtuigende overwinning

Anthony Joshua heeft met succes zijn wereldtitels zwaargewicht verdedigd van de bonden WBA, IBF, WBO en IBO. De 31-jarige Engelsman was in de Wembley Arena te sterk voor uitdager Koebrat Poelev.

Derde ronde

De partij tussen beide boksers begon aftastend maar in de derde ronde begon Joshua het gevecht naar zich toe te trekken. In die ronde moest de scheidsrechter twee keer ingrijpen om Poelev acht tellen rust te geven. De tweede keer was nadat de Bulgaar naar de grond was gegaan.

Genadeklap

Na de derde ronde leek de wedstrijd over te zijn, maar Poelev overleefde de volgende paar rondes. Pas in de negende ronde wist Joshua de genadeklap uit te delen. Na een reeks uppercuts ging de Bulgaar opnieuw naar de grond, waarna Joshua met een rechtse directe de partij beëindigde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tyson Fury

Boksliefhebbers hopen nu op een gevecht met Tyson Fury, zijn landgenoot die in bezit is van de WBC-titel. Fury won deze titel eerder dit jaar door de toen nog ongeslagen Deontay Wilder te verslaan. Na de overwinning van Joshua lijkt het gevecht met Fury nu onvermijdelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie