Sport

Floyd Mayweather gaat vechten tegen YouTuber Logan Paul

foto: Instagram: loganpaul
  1. Newschevron right
  2. Floyd Mayweather gaat vechten tegen YouTuber Logan Paul

Floyd Mayweather gaat op 20 februari vechten tegen YouTuber Logan Paul. Dit maakte de 43-jarige bokser zondagavond via zijn Instagram bekend. Het zou gaan om een 'demonstratiewedstrijd', zoals we vorige week hebben gezien met Mike Tyson en Roy Jones Jr. Die avond vocht Logan Paul's broer Jake, ook YouTuber van beroep, in een soortgelijke partij tegen een oud-basketballer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Officieel

De eerste kaartjes voor het evenement zijn al in de verkoop en dus is het officieel: Floyd Mayweather, een ongeslagen bokser, gaat vechten tegen YouTube-sensatie Logan Paul. Laatstgenoemde daagde Floyd uit tijdens een interview met TMZ en zei toen dat hij de bokser makkelijk zou verslaan in een gevecht. "Laat me je dit vertellen. Als ik Floyd tegenkom in een echt gevecht, op straat, zou ik 'm sowieso beuken. De enige plek waar ik denk dat Floyd veilig is, is natuurlijk de boksring. Maar eerlijk gezegd, maakt dat me niks uit. Ik zou altijd tegen Floyd vechten. Waar en wanneer dan ook." Op Twitter reageerde Floyd op Paul door te zeggen: "Deze YouTube-meisjes kunnen beter wat Barbie-poppen vinden om mee te spelen want ik ben niet degene voor kinderspelletjes. Drie jaar geleden zei een UFC-vechter mijn naam en moest ik daar een muilkorf op zetten," doelend op zijn gevecht met Conor McGregor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bokservaring

Logan Paul 22,6 miljoen abonnees op YouTube, maar weinig ervaring in de boksring. Hij vocht twee keer tegen collega-YouTuber KSI, waarvan de eerste keer op amateurniveau en de tweede keer professioneel. Het eerste gevecht eindigde in een gelijkspel, terwijl Paul de tweede keer verloor op unanieme beslissing. De YouTuber neemt het op tegen de ongeslagen Floyd Mayweather, die door sommigen wordt gezien als de beste bokser aller tijden. Floyd heeft zijn vijftig optredens als bokser allemaal gewonnen en is wereldkampioen geweest in vijf verschillende gewichtsklassen.

Ster advertentie
Ster advertentie