Up 2 Date

Verdachten ontkennen doodschoppen Carlo op Mallorca: "Heb hem niet eens gezien"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachten ontkennen doodschoppen Carlo op Mallorca: "Heb hem niet eens gezien"

Vandaag worden hoofdverdachten Sanil B., Hein B. en Mees T in de zaak van de doodgeschopte 27-jarige Carlo Heuvelman verhoord. De drie jongens zijn onderdeel van de Hilversumse vriendengroep en worden ervan verdacht de fatale trap tegen het hoofd van de 27-jarige vakantieganger op Mallorca te hebben gegeven. Alle drie ontkennen zij stellig dat ze iets te maken hebben met de dood van Carlo.

Ruzie

In de nacht van 14 op 15 juli werd de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zo ernstig geschopt en geslagen dat hij overleed aan zijn verwondingen. In totaal zijn acht mannen uit Hilversum gearresteerd in verband met meerdere geweldsincidenten die avond op het Spaanse eiland Mallorca. Onenigheid over drankrekeningen lijkt de oorzaak te zijn dat de vriendengroep van Carlo en de verdachten uit Hilversum met elkaar op de vuist gingen. Op de website van GeenStijl verscheen een video waarop te zien is hoe vrienden van Carlo worden mishandeld terwijl ze op de grond liggen. Van de fatale mishandeling van Carlo zijn vooralsnog geen beelden, ook niet bij de Spaanse politie.

Niet gezien

Ondanks dat de drie verdachten bevestigen dat zij tijdens de ruzie mensen geschopt en geslagen hebben, ontkennen zij stellig dat ze iets te maken hebben met de dood van Carlo. "Ik heb hem niet eens gezien", beweert verdachte Mees T. in de rechtbank. Mees T. zegt geen idee te hebben wat er die avond met Carlo is gebeurd: "Dat is achter mijn rug gebeurd."

Sanil B. zegt wel geschopt en geslagen te hebben maar niet tegen het hoofd. "Kan ik me niet herinneren", antwoordt hij op de vraag van de rechter. Op het filmpje gepubliceerd door GeenStijl is te zien dat Sanil B. een vriend van Carlo inderdaad een schop geeft terwijl het slachtoffer al op de grond ligt.

Hein B. zegt dat de getuigenverklaringen in het dossier niet goed zijn opgeschreven. Wel geeft Hein toe dat hij iemand heeft geschopt die op de grond lag. Maar later kwam hij erachter dat dat niet Carlo was, maar een vriend van Carlo. "Ik raakte hem op zijn bovenlichaam", zegt hij in de rechtbank.

Voorarrest

In totaal verschenen vandaag vijf jongens uit de Hilversumse vriendengroep van dertien die afgelopen zomer vakantie vierden op Mallorca. De twee andere jongens zijn Daan van S. en Kaan B. Zij worden niet verdacht van de moord op Carlo, maar worden wel verdacht van poging tot doodslag op één of twee andere slachtoffers die tijdens de bewuste nacht op Mallorca gewond raakten. Het zal vandaag onder meer gaan over de vraag of de jongens, die de weken na het fatale incident één voor één werden opgepakt in Nederland, wel of niet in voorarrest moeten blijven. Waarschijnlijk zullen al hun advocaten vragen om schorsing van de voorlopige hechtenis.

Inmiddels heeft justitie al meer dan zestig getuigen aangehoord en wordt er nog gezocht naar nieuw beeldmateriaal.

Ster advertentie
Ster advertentie