Up 2 Date

Nederlandse toeriste doet aangifte van groepsverkrachting op Mallorca

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse toeriste doet aangifte van groepsverkrachting op Mallorca

Een Nederlandse toeriste heeft aangifte gedaan van een groepsverkrachting op Mallorca. De vrouw zou na een stapavond wat zijn gaan drinken met twee 20-jarige Spanjaarden en een 22-jarige Cubaan, die haar zouden hebben gedwongen tot seksuele handelingen.

Na het uitgaan

De vrouw had het drietal enkele dagen eerder al leren kennen en in de nacht van maandag op dinsdag zouden zij na het uitgaan samen nog wat zijn gaan drinken. In eerste instantie gingen twee vriendinnen nog met haar mee, maar ze verloren elkaar uit het oog na een toiletbezoek, waarna het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

In eerste instantie wilde de vrouw geen aangifte doen, maar kwam later terug op die beslissing. Spaanse agenten werden uiteindelijk gealarmeerd door de receptioniste van het hotel waar zij verbleef.

Voorlopige hechtenis

De drie mannen zijn inmiddels opgepakt en zitten in voorlopige hechtenis. Een van de mannen heeft verklaard dat hij inderdaad seks met de Nederlandse heeft gehad, maar met wederzijdse instemming. Volgens hem treft de andere twee mannen geen blaam.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie