Up 2 Date

Verdachte (14) van mishandeling Frédérique op vrije voeten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte (14) van mishandeling Frédérique op vrije voeten

De 14-jarige verdachte van de mishandeling van Frédérique is op vrije voeten. De raadkamer van de rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat hij zijn proces thuis mag afwachten. Dat meldt NH Nieuws.

Voorwaarden

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan zijn voorlopige vrijlating. Zo heeft hij een straatverbod gekregen en mag hij ook geen contact zoeken met het slachtoffer.

De eveneens 14-jarige Frédérique werd vorige maand bij een speelplaats in Amstelveen geslagen, nadat ze niet wilde antwoorden op de vraag of zij een jongen of een meisje was. "Dat maakt toch niet uit?", antwoordde ze. Frédérique werd vervolgens meerdere keren geslagen, met ernstige verwondingen tot gevolg, waaronder een gebroken neus en een kaakfractuur.

Te gast bij Humberto

De vrijlating volgt nadat Frédérique gisteren bij Humberto haar verhaal deed over de mishandeling. "Ik ben niet de enige die dit overkomt", zei ze onder andere. Ook moedigde jongeren aan om juist wel met hun identiteit naar buiten te komen. "Je moet het gewoon zeggen. Anders ga je er zo lang mee zitten en dat maakt je alleen maar depressief en verdrietiger, omdat je het niet durft te zeggen. Je moet het echt gewoon doen", aldus Frédérique.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie