Up 2 Date

Bagagechaos op Schiphol: man aangehouden na woede-uitbarsting

foto: ANP | ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Bagagechaos op Schiphol: man aangehouden na woede-uitbarsting

Door een tekort aan personeel is er sinds afgelopen week op Schiphol af en toe chaos op het gebied van bagage. Vluchten worden vertraagd of passagiers moeten uren wachten op hun koffers. Ook vannacht was het weer raak. Eén man werd daar zo gek van, dat hij in de bagagehal door het lint ging en aangehouden werd door de Koninklijke Marechaussee.

Aangehouden wegens overlast

De man had na uren wachten nog steeds zijn koffer niet op de bagageband zien verschijnen. Volgens de Marechaussee werd hij toen verbaal agressief tegen de marechaussees die aanwezig waren. "We hebben de man gewaarschuwd en gevraagd rustig te blijven. Toen hij toch doorging hebben we hem aangehouden wegens het veroorzaken van overlast", aldus een woordvoerder tegen het AD.

Inmiddels is de man weer vrijgelaten, maar hij heeft wel een proces-verbaal gekregen. Zijn koffer heeft hij uiteindelijk ook weer ontvangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drukte en extra regels

Er werd door meer passagiers geklaagd over het lange wachten en het gebrek aan informatie. "Dat is super vervelend, zeker ’s nachts, maar dit kan helaas weleens gebeuren in het hoogseizoen", aldus een woordvoerder van Transavia, de maatschappij die verantwoordelijk was voor de desbetreffende vlucht. "We hebben in deze coronatijd met extra regels te maken en ook de bezetting blijft een uitdaging, al hebben we daarin de zaken weer op orde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tekort aan personeel

Vannacht ging het om een vlucht vanaf Mallorca, maar vorige week kwam de luchtvaartmaatschappij ook al in het nieuws nadat er meerdere vluchten zonder bagage waren vertrokken vanaf Schiphol. Dit omdat er niet genoeg medewerkers waren om de koffers in en uit het vliegtuig te laden. Er werden daarom zelfs piloten ingezet om mee te helpen.

Een medewerker van het bedrijf dat de bagageafhandeling doet, vertelde hier over aan Het Parool: "Soms moet je al bij het volgende toestel aan de slag als je nog met het eerste vliegtuig bezig bent. Dat gaat niet, dus raakt de boel vertraagd. (...) Er is al een aantal collega’s uitgevallen. Dan krijg je een sneeuwbaleffect en hebben we nog minder mensen.”

Ster advertentie
Ster advertentie