OMG

Vrienden boeken vliegticket om bier te kunnen drinken op het vliegveld

foto: Facebook: The Angry Bartender Ireland
  1. Newschevron right
  2. Vrienden boeken vliegticket om bier te kunnen drinken op het vliegveld

Nu door de coronacrisis de horeca dicht is, verlangen veel mensen naar een avondje uit of een simpel drankje in hun favoriete bar. Ook in Ierland kennen ze die struggle. Je kan daar nergens meer terecht voor een biertje, dus verzonnen vier vrienden een creatieve oplossing. Ze boekten voor een paar euro's een vliegticket om vervolgens op het vliegveld van Dublin alsnog samen te proosten.

Niet aan boord

De jongens waren nooit van plan om echt aan boord van het vliegtuig te stappen. Ze liepen gewoon voorbij de security, om vervolgens aan de bar plaats te nemen en een paar biertjes te bestellen. Op vliegvelden zijn bepaalde horecagelegenheden namelijk als enige plek nog wel open. Vliegvelden vallen onder 'essential services' en ook de eet- en drinkgelegenheden voor het kleine aantal mensen dat nog reist, valt onder die service.

75 euro

Om die glazen bier - of alcohol in het algemeen - te mogen drinken, moet je op het Ierse vliegveld trouwens wel een maaltijd van ten minste negen euro bestellen. Dat is een vaste regel. De directie van het vliegveld rekende uit dat de vrienden uiteindelijk zo'n 75 euro aan tickets en eten hebben moeten uitgeven om van hun biertjes te kunnen genieten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mag niet

Hoewel sommige mensen op social media de actie van de vriendengroep geniaal vinden, is niet iedereen erover te spreken. Sommigen vinden het simpelweg wanhopig en ook het vliegveld is er niet helemaal blij mee. "Als ze echt geen intentie hadden om te boarden en alleen gebruik kwamen maken van de eet- en drinkgelegenheden, lijkt het een overtreding van de luchthavenregels, waarin staat dat een persoon niks mag doen wat de openbare orde van de luchthaven in gevaar brengt of verstoort", aldus een woordvoerder tegen Daily Mail.

De woordvoerder liet ook weten dat de truc van die ene vriendengroep nog niet vaker tot een probleem heeft geleid. Wel zijn ze bang dat anderen hun voorbeeld gaan opvolgen. Iedereen die de regels breekt, kan volgens de woordvoerder rekenen op een straf.

Ster advertentie
Ster advertentie