Up 2 Date

14-jarig Frédérique overladen met steun na zware mishandeling

foto: LinkedIn: Paul Brink
  1. Newschevron right
  2. 14-jarig Frédérique overladen met steun na zware mishandeling

De 14-jarige Frédérique, die maandagmiddag in Amstelveen het slachtoffer van mishandeling werd, is overladen met steunbetuigingen. Het slachtoffer werd door een groep jongens mishandeld en moest vanwege letsel worden meegenomen naar het ziekenhuis.

Viral post

De vader van het slachtoffer, Paul Brink, deelde gisteren een bericht over de mishandeling op LinkedIn. In de post, die inmiddels al tienduizenden likes heeft, vertelt hij dat zijn dochter Frédérique aangesproken werd door een jongen: "'Ben je een jongen of een meisje?', riep hij naar haar. 'Dat maakt toch niet uit?', antwoordde mijn dochter vriendelijk." De jongen stelde de vraag opnieuw, waarna Fréderique antwoordde dat ze mag zijn wie ze wil zijn.

Frédérique werd vervolgens meerdere keren geslagen, met meerdere ernstige verwonding tot gevolg, waaronder een gebroken neus en een kaakfractuur.

Vader Paul benadrukt in de post dat hij ongelofelijk trots is op zijn "prachtige dochter", omdat ze is wie ze wil zijn: "Jongen of meisje, hetero, gay of bisexueel, het maakt haar (en ons allemaal) niet uit."

Steun

Aan NH Nieuws vertelt Brink dat hij maar moeilijk kan geloven wat er is gebeurd. "Ik ben een alleenstaande vader van vijf kinderen en was zelf zwemmen met de middelste twee in de Amstel. En toen kreeg ik een telefoontje met de mededeling dat het niet goed was."

Via LinkedIn laat hij weten overrompeld te zijn door "alle warme en liefdevolle reacties" die de familie heeft ontvangen. Verder schrijft hij dat Frédérique momenteel thuis in alle rust aan het herstellen is.

"Namens de gehele familie Brink danken wij u en onderschrijven wij nogmaals haar woorden: 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wil zijn!'”

Politie

De Politie Amstelveen heeft op social media een oproep geplaatst met de vraag of er getuigen zijn van de mishandeling. Volgens de politie bestond de groep jongens uit 4 tot 5 personen van tussen de 11 en 15 jaar oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie