Up 2 Date

'Vrijgelaten verdachte (18) dodelijke mishandeling Mallorca viel Carlo (27) niet aan'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Vrijgelaten verdachte (18) dodelijke mishandeling Mallorca viel Carlo (27) niet aan'

De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen overleed zondag op Mallorca nadat hij eerder was mishandeld door een groep landgenoten. Acht verdachten vluchtten meteen naar Nederland, maar een negende verdachte van 18 jaar werd gearresteerd op het Spaanse eiland. Hij werd uiteindelijk vrijgelaten en blijkt Carlo niet aangevallen te hebben, meldt De Telegraaf.

Aanval

Carlo werd woensdagnacht zonder reden meermaals tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Hij liep daardoor hersenletsel op en belandde in kritieke toestand op de intensive care. Uiteindelijk overleed hij zondag aan zijn verwondingen. De politie wist de identiteit van de verdachten te achterhalen door camerabeelden. De negen verdachten horen bij een groep van in totaal dertien Nederlandse toeristen tussen de 18 en 20 jaar, die een villa hadden gehuurd in het plaatsje Llucmajor.

Spanje ontvlucht

De groep boekte uiteindelijk eerder dan gepland een vlucht terug naar Nederland en wist daardoor uit de handen van de Spaanse politie te blijven. Dat gold niet voor de 18-jarige jongen, die werd achtergelaten om de sleutel van de villa in te leveren bij de eigenaar. Hij zou vervolgens een latere vlucht pakken, maar werd uiteindelijk op het vliegveld opgepakt.

Vrijgelaten na verhoor

De jongen werd na een verhoor van een aantal uur vrijgelaten. Hij gaf wel toe bij de groep te horen, maar hield vol dat hij niet had meegedaan aan de mishandeling van Carlo. Nadat de agenten de beelden bekeken, stelden zij uiteindelijk vast dat de jongen inderdaad geen geweld pleegde. De Telegraaf nam contact op met een politiefunctionaris, die vertelde: "Er was te weinig om hem langer vast te houden. Op de beelden is inderdaad niet te zien dat hij meedeed. Van anderen is dat wel te zien."

Na het verhoor was de jongen vrij om Mallorca te verlaten. Afgezien daarvan laat de Spaanse politie wel weten dat zijn rol nog verder wordt onderzocht. Volgens het AD en RTL Nieuws heeft de Spaanse politie om de aanhouding en uitlevering gevraagd van de overige acht verdachten. Dat verzoek heeft de Nederlandse politie echter nog niet ontvangen. Tot die tijd kan de Nederlandse politie geen actie ondernemen, laat een woordvoerster aan het AD weten.

Ster advertentie
Ster advertentie