Up 2 Date

Nederlander (27) overleden na mishandeling 'zonder enige reden' op Mallorca

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (27) overleden na mishandeling 'zonder enige reden' op Mallorca

Een 27-jarige Nederlander, die afgelopen week werd mishandeld door een groep Nederlandse toeristen op Mallorca, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt De Telegraaf op basis van gesprekken met de Spaanse politie.

Tegen hoofd getrapt

De man werd woensdag vroeg in de ochtend door een groep landgenoten tussen de 18 en 20 jaar meermaals tegen zijn hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag. Daardoor lag hij de afgelopen dagen in kritieke toestand op de intensive care. Zondag overleed hij uiteindelijk aan zijn verwondingen.

'Zonder enige reden'

Door camerabeelden wist de politie de identiteit van de verdachten te achterhalen. Ze blijken deel uit te maken van een groep van dertien Nederlandse toeristen, die een villa hadden gehuurd in het plaatsje Llucmajor. Volgens de Spaanse krant Última Hora viel de groep andere mensen "zonder enige reden" aan, nadat ze eerder al een café waren uitgezet vanwege hun gedrag.

Gevlucht naar Nederland

Een verdachte is inmiddels aangehouden, acht anderen besloten terug naar Nederland te vluchten toen ze erachter kwamen dat de Spaanse politie hen achterna zat. Aan Última Hora laat de politie weten dat de groep naar Mallorca was afgereisd "om kwaad te doen".

Volgens Última Hora heeft de Spaanse politie een verzoek neergelegd bij de Nederlandse politie om de verdachten op te sporen en te arresteren.

Ster advertentie
Ster advertentie