Up 2 Date

'Spaanse agenten naar Nederland om verdachten fatale mishandeling Mallorca op te pakken'

  1. Newschevron right
  2. 'Spaanse agenten naar Nederland om verdachten fatale mishandeling Mallorca op te pakken'

De Spaanse politie is bezig met een operatie om de acht Nederlanders, die verdacht worden betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van de 27-jarige Carlo Heuvelman, in te rekenen. Volgens de Spaanse nieuwssite Última Hora vertrekken Spaanse agenten van de afdeling moordzaken deze week naar Nederland.

'Eerder terug vanwege corona'

De acht verdachten, die tussen de 18 en 20 jaar zijn, vluchtten terug naar Nederland en wisten zo uit de handen van de Spaanse politie te blijven. Última Hora schrijft dat de jongens ontkennen dat zij gevlucht zijn voor de politie. "Volgens hen keerden ze eerder dan verwacht terug, omdat ze vreesden dat de coronabeperkingen verscherpt zouden worden en dat ze vast zouden komen te zitten op het eiland", valt er op de site te lezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanhoudingen voorbereiden

Volgens Última Hora is de rol van alle verdachten inmiddels vrij duidelijk. Zo nam de politie tientallen getuigenissen af en werden de camerabeelden grondig bestudeerd. Daaruit blijkt dat maar twee verdachten Carlo daadwerkelijk hebben getrapt en geschopt. De Spaanse agenten zouden nu de aanhoudingen voorbereiden met Nederlandse collega's, aldus Última Hora.

Aanval zonder reden

De acht verdachten horen bij een groep van in totaal dertien jongens die een villa hadden gehuurd in het plaatsje Llucmajor. Uit politiereconstructie blijkt dat zij op die fatale nacht al eerder uit een nachtclub werden gezet na een gewelddadige woordenwisseling. Op straat vielen ze in eerste instantie, zonder enige reden, twee verschillende groepen uit Nederland aan. Bij de derde groep hoorde Carlo, die met ernstig hersenletsel op de intensive care terechtkwam. Hij overleed uiteindelijk afgelopen zondag aan zijn verwondingen.

Een 18-jarige verdachte bleef achter op Mallorca om de sleutel van de villa in te leveren. De Spaanse politie wist hem wel op te pakken. Na een urenlang verhoor werd hij uiteindelijk vrijgelaten, omdat bleek dat hij geen geweld had gebruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie