Up 2 Date

Dronken Nederlandse jongens gooien tafel van vier hoog naar beneden op auto in Mallorca

foto: Foto: Facebook Miryam Sampol Rodriguez
  1. Newschevron right
  2. Dronken Nederlandse jongens gooien tafel van vier hoog naar beneden op auto in Mallorca

Op vakantie kun je wel eens domme dingen doen als je dronken bent, maar drie Nederlandse jongens die op vakantie waren in Mallorca hebben het wel heel bont gemaakt. De jongens zijn gearresteerd, omdat zij een tafel van vier hoog uit hun hotelkamer hebben gegooid. De tafel viel op een geparkeerde auto.

woest

De eigenaresse van de auto, Miryam Sampol Rodriguez en veel andere inwoners van Mallorca zijn woest over het voorval. "Wij willen dit soort toeristen niet langer op ons eiland!" schrijft Miryam op Facebook.

Facebook: Miryam Sampol Rodriguez

dronken

Volgens lokale media zijn er drie Nederlandse jongens van 21 jaar opgepakt. Ze verbleven in hotel Leblon in feestbestemming El Arenal. De receptioniste van het hotel zag dat de jongens de tafel naar beneden gooiden en belde de politie. Toen de politieagenten op hun kamer arriveerden bleek het trio dronken. Van de tafel die in hun kamer hoorde ontbrak inderdaad ieder spoor.

uit hotel gezet

In de auto waar de tafel op belandde zat een fikse deuk. De drie dronken jongens werden uit hun hotelkamer gezet en daarna gearresteerd omdat ze geen vaste verblijfplaats meer hadden op het eiland en daarmee onvindbaar dreigden te worden voor de rechtszaak.

"Zo trof ik mijn correct geparkeerde auto vanmorgen aan", schrijft Miryam.

"De daders zijn toeristen die het nodig vonden om hotelmeubels naar beneden te gooien. Grappig toch maar niet heus?! Dit is het soort toerisme dat we hier krijgen! Mensen zonder opleiding die denken dat alles mag, die schreeuwen op straat, spullen van balkons gooien, er zelf ook vanaf springen (balconing) en die geen enkel respect hebben voor de mensen die hier wonen."

'Niet op ons eiland'

Miryam maakt zich zo boos over dit soort toeristen, dat ze in het bericht op Facebook een oproep doet aan andere eilandbewoners om het bericht te delen: "Zodat men ziet wat wij allemaal moeten verdragen voor iets waar slechts een klein groepje rijk van wordt. Zodat men ziet dat wij dit soort toeristen niet op ons eiland willen."

randdebielen

Het bericht op Facebook is inmiddels al bijna vijfhonderd keer gedeeld en zorgt ook in Nederland voor de nodige boze reacties. "Nu is het gelukkig nog een auto, maar voor hetzelfde geld belandt deze tafel op een persoon. Stelletje randdebielen!" reageert iemand onder het Facebookbericht van het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie